Gomårra på er alla trogna bloggbesökare.  Povel Ramel, var en svensk text- och revyförfattare, kompositör, pianist, sångare samt komiker samt friherre, tillhörande ätten Ramel från Skåne. Har skrev bl.a följande sångtext:  "Dé é mååååååndag mårron och huvudet känns så tungt!

Mitt eget huvud känns ofta lite "duvigt", eller heter det dovt?  Det går bara några minuter så känns kaffe-aromerna från köket alltför frestande för att somna om  och dra täcket över det tunga huvudet.

Det är faktiskt inspirerande att vakna en måndag morgon.  Efter att vid kaffebordet diskutera dagens göromål. Blicka tillbaka till gårdagen och konstatera att det gångna veckoslutet inte alla gånger föll mej i smaken.  Diverse episoder, som damliga-fotbollen som förvisso drog nytt finskt publikrekord i Mariehamn. Vår stolthet Åland United pressade sig till en silverpokal i högsta finska ligan. Grattis. Men nog svider det ännu lite, att ett enda ynka mål avgjorde guldkampen.

Sedan har vi herrfotbollen. IFK Mariehamns gossars huvuden känns nog lite tunga idag förmodar jag. En förlust mot Jakobstadslaget Jaro känns tungt, vilket betyder att våra grönvita kämpar just nu på en femte plats i den finska ligan, då endast en match återstår. Fjärde platsen hägrar.En annan sak som kan kännas lite förarglig. Att först kämpa med en trilskade dator som en god vän kommer "inramlandes" med. Det gäller att installera nytt operativsystem. Lap-top datorn skruvas isär, byte av hårddisk, formatering, tangentbordskopplingar, kablar lossnar -petgöra-pyttesmå skruvar - ficklampa-förstoringsglas, darriga fingrar. Bios-inställningar. Äntligen installation och processen är i igång. Väntan på fullbordan. Då, just då - efter att 75 % av aktivitetsindikatorn visar grönt, får min vän "kalla fötter"- trycker på "AVBRYT".   Jamen va nu då?  Får veta att det kanske är lika bra att låta datorbutiken sköta det här så då gäller garantin i alla fall. JA-ha!   Ridå. Så var 2 timmars söndag kväll förstörd.  Kan poängtera att dylika installationer har jag i tiderna gjort hundratals gånger - med framgång !

Dessutom var det nära att misslyckas med matbrödsbaket som jag samtidigt mellan verserna försökte fullborda. Tack vare en alla städes närvarande och observant hustru i köket, kunde ugnen hållas under uppsikt. Kan nämna att de tre limporna smakade alldeles utmärkt till kvällskaffet framför TVn.

Fredagen förlöpte med bl a extra ridsession på ridklubben Sleipner med longering och sitsövningar på programmet. Bra för balans och hållning.

Nu väntar jag med tillförsikt "kåldolmeriet" som just nu regerar i köket. Hustru är nämligen världsbäst på dolmar och köttbullar. Så de´så.

Måndag förmiddag - huvudet piggt och klart för nya utmaningar.

ses