Stallchef Mia Andersson med elever

Tack Nadja Jansén på Sleipners ridklubb för en givande och lärorik hopplektion. Hoppning med alerta å pigga hästar ger ett mervärde. Hinderbana med 5 hinder av olika typ och svårighetsgrad. Rättuppstående, kryssbommar och sist men inte minst det sista hindret 70 cm oxer. Jag ger mej själv en ros som för första gången i mitt liv hoppat 70-oxer. Det tre gånger dessutom. Med härliga 8-åringen "Painkiller" (Killen).

På våra lektioner, som innefattar både klassisk dressyr och  hoppning,  har eleverna utvecklats nåt så otroligt. Från nybörjare till fullfjädrade (nåja - nästan)  hoppryttare.  För några år sen var jag livrädd att hamna i backen ifall min hoppepålle plötsligt vägrade vid ett hinder.

 Idag vet jag bättre. Jag känner av hästen och hästen känner hur jag reagerar, hur jag använder mina hjälper på rätt sätt. Allt tack vare ridklubbens duktiga instruktörer. Ett faktum kvarstår dock. Nämligen skillnad på häst och häst. Alla ridskoleelever har förstås sin egen favorit.

Min kärlek till Painkiller ("Killen") växer hela tiden i takt med våra framgångar på lektionerna. Dessutom är han tillgiven och följsam i alla lägen.

Vissa av mina medryttare har haft problem med Killen, dock inte jag. Det är som om han förstår att här kastar man inte av en gammal farbror.

I boxen njuter han av omsorgen, kliandet bakom örat, lyfter självmant på hoven vid kratsning..


 Kan ännu inte riktigt glömma att jag & Killen kom över det där hindret - tre gånger.. Kommer att ligga vaken inatt.....

"Killen" har full koll på vad som sker på stallbacken

Ikväll blir det mera hoppträning  nu med Erica Johansson, liksom även nästa onsdag då vi igen hoppar bana.

------------------------------------------------------------

ses