Eftersom det sinar i idésprutan och tillströmningen av nya infallsvinklar är synnerligen trögflytande, synes ingen annan utväg i dagsläget än att ta fram mapparna med "kom-i-håg-att spara-foton"

Då jag på gamla dar började rida,  var inte datorhantering min starka sida. Visserligen tog jag mina första stapplande ridturer  när datamaskiner var stora som mormors matsalsmöblemang. Men ändå.... Inte sparade man några foton, inte minst då det fanns kameror med rulle, åtta eller tolv bilder - så var den rullen full. Idag har digital- och systemkameror rum för tio- tusentalsbilder. Helt gratis. Tänk om man ändå hade kunnat ta några bilder från ridkarriärens barndom. Fast minnena lever ju kvar. Redan som 12-åring grenslade jag för första gången en riktig häst. Sedan blev det dessvärre en paus på 50 år. Här ovan som inledningsbild finns gamle Balder, en fin präktig islandshäst som verkade som lektionshäst hos Tove Pahlmans ridskola i Tranvik. Midgårds Islandshäststall. I många år genomkorsade jag och Balder de djupa skogarna "bak i Sund"


2007:

En annan islänning var min dotter Marinas Garpur, också den hemmahörande i samma by.
2008:


                                           
Lite  utanför Rethymnon på Kreta (Grekland) hittade jag en underbar farm med stall som var urgröpt ur sandstensklipporna. Där var svalt och skönt i sommarvärmen. Bland de tjugotalet ridhästarna fanns "Chocco" som blev min favorit under semestervistelsen på Kreta. Härliga strandgalopper längs den fyra kilometerlånga playan, upp till små bergsbyar, genom apelsinlundar och olivdungar och rosa-blommande mandelträd.


2009:
 En annorlunda natur på vulkan-ön Fuerteventura som hör till Kanarieöarna. Högt upp i de karga bergsmassiven, ner till bördiga dalar.


2010


   "Chili" i Svartsmara/Finström. En pigg, en fd travhäst som omskolades till ridhäst. Ägare: Angela Sjöblom. Medryttare en sommar med många fina minnen av skogsturer, galopp på sommarängar och sakta trav på fina skogsstigar.


2011
 

"Grållan" Egentligen hette hon Neás Iora. Ägare Erica Danielsson.Sund/Åland.

Min verkliga favoritheppe  här på Åland. Henne red jag i flera år - sommar som vinter. 2 dagar i veckan. Tisdagar o torsdagar. I ur och skur. Vi blev verkligen kompisar med varandra.   I Bamböle djupa djungler härjade vi vilt som Fantomen och "Hero". Fick henne nästan att hitta kantareller, ge vacker "tass", tacka för maten. Barbackaridning var inget problem.


2012:


Sommaren 2012 flyttade Grållan till Byn Mångstekta i Sund. Nybyggt stall välkomnade henne. Nya marker att utforska. Ofta gick färden genom lummig lövskog ner till Lumparns strand. En lycklig tid för ryttare och häst.


2013:


                                              Ridskolehästen "Plexus" på Stall Aftonsol, fiskartorpet som blev ridskola. Skogsturer i äkta åländsk furuskog med många trevliga ridvägar.


Tillsammans med ridinstruktör från Stall Aftonsol - på väg ut i naturen

ses
fortsättning inom kort...........