Man lever på minnen från fornstora dar..... Det gångna veckoslutet var verkligen nåt att minnas. Härliga prestationer av duktiga ekipage. Hopptävlingen Rosa/Blåbandet på travbanan i Mariehamn. Dessutom kul jippo med entusiastiska krutgubbar i fartfylld lagtävling där den påhejande publiken fick satsa pengar på laget med snabbaste tiden. Behållningen gick oavkortat till "Rosa/blåbandet till förmån för cancerforskningen. Oj va kul. Inte minst publiken som friskt hejade på sitt lag. Hästarna hade också rätt  roligt åt sina kanske inte riktigt "up to date" gubbar i sadeln. Alla klarade sig dock med armar och ben i behåll. Rosetter delades naturligtvis ut. Mitt fina pris pryder nu tavlan med min favorit-pålle Hokus.
----------------------------------------------

I kväll blir det ridning igen på Ridklubben Sleipner. På schemat står framdelsvändning. Instruktör, ridlärare Nadja Jansén.

Onsdag kl 17.00 igen till stallet först lite hjälpreda åt de riktigt nya, unga nybörjarryttarna som handledare och stallhjälp. Därefter lektion kl 19.30 för ridläraren Erica Johansson. WE står på programmet.

 Alltså "working equitation. Tävlingsformen uppstod 1995 i Italien, men sättet att rida har månghundraårig tradition från arbete till häst, med bl.a. boskap, tjurfäktning och inte minst - krig! Man har som mål att rida på en hand, eftersom man behöver den andra handen till viktigare göromål, som att hålla i en stav, eller öppna en grind. Allt sker i galopp mellan de olika stationerna. Skall bli riktigt skoj.

ses-----------------------------------------------------------------

ps:

Tack alla bloggbesökare. Ni putsade till statistiken rejält under veckoslutet