Bienvenu, även kallad "Grållen" - min senaste upplevelse på dressyrlektionen på ridskolan Sleipner.

Han är en 8 årig valack. Mycket snäll i ridhuset. Dock  något reserverad i stallboxen där han är kung. Efter en stunds pratande, kliande bakom örat, ryktning och hovkratsning, blir vi på premiärturen riktigt goa vänner. Sadling och tränsning gick galant. Vi använder bettfri hackamore träns, som Grålle tydligen är mycket nöjd med. I ridhuset visar han att han förstår mina hjälper. En fantastisk läromästare faktiskt. En härlig galopp med stort steg. Jobbigt för en som jag, som inte har det allra bästa flåset. Fullständigt genomblöt efter en timme i ridhuset, men hur kul som helst.  Nästa vecka står barbackaridning på lektions-schema. Med Grålles "go" och aktivitet tror jag bestämt att jag behåller sadeln på.

.......................................................


Hokus, Flugan och Samson väntar på sina lektionsryttare.

ses