Nea´s Iora kallas Grållan, ett vackert sto som är from som ett lamm, lydig och väluppfostrad. Ägare Erica Danielsson.Jag har förmånen att få rida Grållan  två gånger i veckan. Vi har utforskat de djupa djunglerna i Finström/ Bamböle.

Fina sandvägar, slingrande skogsvägar, spännande smala stigar i  obanad skogsmark.  Ängsmark och åkrar är jättehärliga att sträcka ut på i full galopp. Grållan är pigg och villig att få röra på sig och omväxling från det monotona  livet i sommarhagen. Spännande äventyr för henne att få utforska okända skogsmarker bland lingonris och mossbevuxna kullar. Grållan har blivit en riktig skogsmulle.  Hon har koll på vädersträck, dolda diken och stormfällda trädstammar.

Plötsligt uppflaxande fågelfän tycker hon däremot inte alls om. Spelar ingen roll hur mycket vi än tvinnar och irrar runt i terängen, Grållan hittar alltid  hem. Och tur är det för jag har ingen kompass på uteritterna. Jag litar fullständigt på min fyrfota kompis. Rådjur och älgar är inget att bry sig om tycker Grållan. Inte heller bilar och mopeder  på vägarna är något problem. Däremot  tält, hängande vita, fladdrande lakan  eller framrusande höns; det är inget kul alls.

Oj va kul vi har, vi två, ensamma i den stora vida skogen, på  backiga grusvägar eller på grönskande ängar.

Efter en skön dusch och rykt är man så fin, men en rullning i myllan känns bara såå fint.

Ibland vankas det  t.o.m  dressyrövningar på banan i Bjärström