Alla bidrag mottages med största tacksamhet. I mitt aktuella fall gäller det min pensionärstillvaro.  Jag är glad att fortsättningsvis ha hälsan i behåll och kan aktivera mig med det jag allra helst vill göra, nämligen min nyfunna hobby, som inte alls är så där rysligt "nyfunnen". Den startade i Tranvik/Sund för ca tio år sedan då jag förmodades kunna rida ut i skogen på en islandshäst.  Den turen gick alldeles utmärkt - och på den vägen är det.                                                                        Uteritt i i fager sensommarnatur.

Nu, efter alla dessa år tillsammans med hästar i  några  av våra rid-stallar runt om på Åland, och som medryttare till privathästar, har jag lagt ridhjälmen på hyllan. Ännu i fjol (2015)  75 år ung, var mitt liv på hästryggen i full blom med både dressyr,  hoppning och uteritter. Jag kunde med stolthet konstatera (som även noterades i en lokaltidning) att jag var Ålands äldsta aktiva hoppryttare. Tyvärr slutade min karriär på hästryggen genom en ridolycka där jag skadade mina halskotor så tokigt att läkarna ordinerade mig att hållas på marken i fortsättningen.                                                         Stallgången  städas efter varje lektion

Sedan dess har jag lyckligtvis haft förmånen  att umgås med hästar, och framför allt - unga ryttare på Ridklubben Sleipner i Mariehamn.  Som framgår av tidigare blogginlägg  fungerar jag som morfar/farfar i skolan - Stallmorfar. Det är jättekul att få dela med mej av erfarenheter som man snappat  upp under mina tio år tillsammans med hästintresserade barn i alla åldrar. Eftersom jag genomgått många ridlektions terminer både i Stall Aftonsol, Midgårds Islandshäst-stall och framför allt min nuvarande klubb Sleipners ridskola, har det fastnat ett och annat tips som jag nu kan vidarebefordra till nya unga ryttare.

Många remmar att hålla reda påUng (blivande ? ryttare) bekantar sig med "Charley Boy"

Denna höst arrangeras på Sleipners ridskola fyra olika nybörjarkurser, allt från de riktigt unga (rid-lekis) till vuxenkurser i dressyr, hopp o markarbete samt teoritimmar. Jag är så glad att få vara tillhands tillsammans med barnen och hästarna. Fyra gånger i veckan leker livet för en gamling.  Och hälsosamt liv är det, då kroppen får lagom motion vid t.ex uteritterna i skog och mark. Då är det kroppen som får sin dos av ett par kilometers promenad tillsammans med eleverna på ridskolan.Vanessa fixar det här med hov-kratsning.


Min andra stora hobby är fotografering. som  många av mina bloggbesökare har noterat, finns det många foton från olika hopptävlingar.   Nu bär det av till Grekland/Kreta i september. Då blir det att sortera bilder och förhoppningsvis presentera några av dem här i min blogg.Nikon systemkamera D3300

Min vän, fotografen Lasse Karlsson har fotat mig och ridskolehästen "Hokus-Pokus" under en hopplektion på Sleipners för några år sedan


Erica Johansson, en av de duktiga ridlärarna på Sleipners ridskola

Här ses med ridskolehästen Brownie