Fr. vänster:  Grållan,  Cherokee II,  Basil

 

Fredagen den 15 juli var det äntligen dags att få hoppa hinder med grållan i Bjärström/Finström.

Min privatengagerade instruktör  var Jennifer Schönberg, som bland alla sina fina    pris    och rosetter kan hon  kalla sig guldmedaljör i Ål-Grand Prix 2010 i hästhoppning.

Lektionen började med uppvärmning på banan i skritt, sedan höger o vänstervolter i trav och galopp.  Grållan var pigg och med på noterna.  Det fortsatte med markbommar i trav. Jennifers skarpa blick genomskådade alla försök till fusk.  Tålmodigt och bestämt fick hon häst och ryttare att uppföra sej som sig bör. Med lite tålamod och jävlar anamma fick hon den nu rätt så anfådda eleven att agera enligt hennes anvisning.

Nu har Grållan kommit in i andra andningen och genom små skänkelrörelser  blir det mera fart på ekipaget, så vi kan lätt komma över  bommar som ligger på högre höjd än platt på marken. Slutligen flyger vi galant över den fruktansvärda höjden av  en halv meter.  Narurligtvis får både Grållan och jag massor av beröm.   Jag som aldrig hoppat med denne underbara häst. Jag vet ju att hon gladeligen klarar av en 120 cm  bomhöjd. Så nästa lektion blir nog att höja en aning. Nu är det inte någon sorts höjdhoppningstävling, utan mina lektioner går främst ut på att finna den rätta balansen, avstånds- och fartbedömning före ett uppstående hinder.

Svetten lackar  i den allt varmare högsommardagen.  Nu behövs det en lugn avstressande skritt efter dagens mödosamma påfrestningar.

Dagen avslutas med att bygga av hindren på banan. Tacka  de medverkande som också var med som ett stöd och deltog i övningarna, nämligen Wilma på D-ponnyn Cherokke II,  Miia på tinkern Basil samt  hästmamman Catrin som också var flitig med kameran. Det är hennes bilder som du nu ser i det här avsnittet i min blogg.

Mera kommer om hoppäventyr, för det här var bara början på det roliga. Jennifer har lovat ställa upp som lärare igen.  Väntar med spänning tills nästa gång.

Under tiden blir det skogsturer med Grållan i Bamböleskogarna i sommar.

Ha de bra tills nästs

               

 

Ännu en dag till ända. En dag då allting känns riktigt skönt. En avkoppling i trevlig miljö  i  goda hästmänniskors sällskap. Tack Jennifer, tack Catrin och tack mina medryttarinnor Miia ooch Wilma  Och tack till Grållans ägare, Erica Danielsson

 

Ps Jennifer o Basil är ena rackare att kunna hoppa, se nedan