Kaisa Moilanen på Vento.  20 sept 2014 Uppvisningshoppning/Stall Aftonsol. Hästens Dag på Travbanan i Mariehamn


Carpe Diem, brukar man säga. Fånga dagen!

Jag brukar försöka leva i nuet och inte tänka på hur det skall gå i framtiden. Inte planera för mycket för tidigt utan ta mycket som det kommer. Det är inte alltid lätt, men det är något som jag sätter ganska högt i alla fall. Om man inte lever i nuet, så lever man egentligen inte alls. Åtminstone inte om det är en riktig verklighet i tiden - en som varit eller skall komma - man går och tänker på istället. Okey för filosoferande om livet i stort eller andra funderingar, men man behöver inte gå och älta saker man skall göra förrän man verkligen behöver göra det. Man får passa på att leva just nu, i det liv som ÄR.

Fånga dagen ?  Försök istället fånga minnen. Jag går ofta till min dagbok då minnet tryter. Jag vill minnas. Kanske för att återuppleva barndomen? Vad vet jag. Nostalgi? Ålderdomssyndrom?  Pensionärstillvaron kan upplevas både positivt och negativt. Det senare alternativet dock sällan förekommande.

Jag är så lyckligt lottad, trots mogen ålder, snart 75, att hälsan är på plussidan. Motionen består idag främst på hästryggen. Resorna till varmare trakter varje vinter ger en kick för hjärnsubstanserna i minneslabyrinterna. Grekland/Kreta, Mallorca, Kanarieöarnas Teneriffa, Fuerteventura, Lanzarote - alla har de ridcentra som är ett måste vid södernresorna. Island med sin underbara, säregna natur har nyligen avverkats. 4 dagar på islandshäst, med bergsturer, strandgalopp, ängskaravan, varma källorna. Ett minne för livet. Oktober månad inleder med en vecka i Alanya/Turkiet. Begsmassivet ovanför inbjuder till härlig ridtur.

Återkommer med foton därifrån.

ses